Inbjudan SCCS 2020

”Släpp fångarne loss – det är vår ”, i det här fallet får Birger Sjöbergs ord syfta på alla garagepärlor som stått fjättrade i garage och loft under vintern – nu är det dags att låta täckelsen falla och börja planera vårens och som- marens meetings och roadtrips. Grabba tag i en kalender och glöm inte att pricka in sista lördagen i augusti för SCCS 2020.

Dags att slå på trumman för Saltsjöbadens nostalgihöjdpunkt för dig som uppskattar klassiska fordon. Saltsjöbaden Classic Car Show, SCCS, som för 24:e gången i obruten svit bjuder på ett showroom i det fria, ett event för vackra och sällsynta vintagebilar, moderna sportvagnar och allehanda hobbybilar i en njutfull blandning. Klenoder som ofta går från generation till generation.

Förra årets solvarma bilfest bjöd på en välfylld, för att inte säga knökfull övre parkering vid Centrum. Picko Trobergs Minnespris delades ut för andra gången av hedersgästerna Lena Troberg och Jesper Troberg. Vinnare blev Michael Bergenlöv med sin excentriska Morgan 3 Wheeler lackad i Gulf Racings klassiska tävlingsfärger – ljusblått och orange. Pickos minne lever starkt vidare på SCCS – spännande att se vem som bli årets vinnare.

Bilkortege till Hotellviken

Ungefär vid halvtid är det dags att starta motorerna och ge sig iväg från centrumparkeringen ut på den traditionella ”specialsträckan” #SS 1 roundtrip Hotellviken och Grand Hotel med ett ”depåstopp” vid mysiga restaurang Sea Front med fika för förare och co-drivers. Vilket ger publiken vid strandpromenaden möjlighet att möta förarna och spana in alla läckra ekipage som inramas perfekt i en behaglig marin backdrop, man hinner även med att äta och dricka något gott om man känner för det.

Skoj för hela familjen

Det finns något för hela familjen, ta chansen att spana in coola fordon, träffa likasinnade motorentusiaster och passa på att lördagsshoppa eller bara umgås i Saltsjöbaden Centrum. Väl mött till ännu ett underhållande och spännande event i slutet av augusti. SCCS är öppen för alla klassiska entusiastbilar i gott originalskick, nyare sportvagnar och motorcyklar. Saltsjöbaden Classic Car Show arrangeras av Saltsjöbladet/MOTORSPALTEN i samarbete med Saltsjöbaden Centrum och dess företag samt Saltsjöbadens Automobilklubb SAK.

Jag hoppas vi ses på den övre parkeringen vid Saltsjöbaden Centrum lördagen den 29 augusti klockan 11.00-15.00. Varmt välkommen!

/Liss Lars-Erik Larsson