Inbjudan SCCS 2019

Est. 1996

Saltsjöbaden Classic Car Show

vid Saltsjöbaden Centrum

Lördag 31 augusti kl 11 – 15

  • Bilkortege t.o.r Grand Hotel och Restaurang Sea Front
  • Familjefest i Saltsjöbaden Centrum
  • Morgan firar 110-års jubileum
  • Saltsjöbadens Automobilklubb, SAK
  • Picko Troberg Minnespris
  • Amerikanska V-8:or
  • Klassiker – Sportvagnar – Entusiastbilar

För dig som älskar klassiska bilar

Våren är påväg! Äntligen dags att få flagga för och redan nu bjuda in till årets classic-meeting i Saltis, alltid den sista lördagen i augusti, för dig som uppskattar tidlösa fordon: Saltsjöbaden Classic Car Show, SCCS som i drygt tjugo år haft glädjen att få bjuda på ett motorhistoriskt showroom i det
fria.

Förra årets ”show” bjöd på en vintagelördag med mycket feelgood som tjusade den stora publiken på den välfyllda Classic Car-parkeringen, allt inramat av ett strålande sensommarväder. Inne på Centrum var det full fart, det bjöds på musik, bilbaneracing och mjukglass till alla barnen. Den stora nyheten var utdelandet av det allra första ”Picko Troberg Minnespris” som även fortsättningen ska utdelas i hans anda och åminnelse. Picko var en vän, mentor och ”gudfader” till Saltsjöbaden Classic Car Show.

Det allra första priset gick till Olle Nilsson från SaltsjöDuvnäs med sin Morgan 4/4 1984, och överlämnades av Lena Troberg och Malin Troberg Lindén som fanns på plats och satte guldkant på den stämningsfulla ceremonin.

Bilkortege till Hotellviken

Ungefär vid halvtid är det dags för den traditionella ”specialsträckan” #SS1 t.o.r Hotellviken och Grand Hotel med ett ”depåstopp” vid mysiga restaurang Sea Front med fika för förare och co-drivers. Vilket ger publiken vid strandpromenaden möjlighet att möta förarna och ta en närmare titt på bilarna som är perfekt inramade av den behagligt marina omgivningen och kanske även hinna med att äta och dricka något gott.

Skoj för hela familjen

Det finns något för hela familjen, missa inte chansen att spana in coola fordon och träffa likasinnade motorentusiaster, passa på och lördagsshoppa eller bara umgås vid Saltsjöbaden Centrum. Väl mött till ännu ett underhållande och spännande event i slutet av augusti. SCCS är öppen för alla klassiska fordon i gott originalskick, nyare sportvagnar, entusiastbilar och MC. Saltsjöbaden Classic Car Show, SCCS arrangeras av  Saltsjöbladet/MOTORSPALTEN i samarbete med Saltsjöbaden Centrum och dess företag samt Saltsjöbadens Automobilklubb, SAK.

Jag hoppas vi ses på den övre parkeringen vid Saltsjöbaden Centrum lördagen den 31 augusti.

Varmt välkommen!
Lars-Erik Larsson